Yksi nimi ylitse muiden

Teksti: Helena Liukko | Kuva: JackieLou DL/Pixabay

”On yksi nimi ylitse muiden,
yksi nimi muuttumaton…”

Näin olemme laulaneet jokaisessa Kristus-päivässä yli kymmenen vuoden ajan. Jeesus-nimi on ylitse muiden ja Jeesus on tärkeintä mitä meille on annettu. Uuden vuoden alkaessa meitä muistutetaan Jeesus-nimen voimasta. Jeesus merkitsee Pelastaja. Jeesuksessa saamme syntimme anteeksi ja Hänessä voimme aloittaa uuden elämän, ei vain uuden vuoden alkaessa vaan joka päivä.

”Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin, hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät.” (Tiitus 3:4,5)

”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.” (Joh. 1:14)

Tällainen Jumala on meitä kohtaan: hyvä, rakastava, armollinen ja totuudellinen. Hän ei tahdo rangaista, vaan armahtaa. Uuden vuoden alkaessa saamme ylistää ja kiittää Häntä. Jumala tulee luoksemme hiljaisena, nöyränä ja rakastavana. Hän ei huuda, tuomitse ja vaadi. Hän tahtoo, että Hänen omansa käyttäytyisivät samalla tavalla. Voisimmeko tänä vuonna oppia kuuntelemaan toisiamme ja tekemään pieniä rakkauden tekoja? Voisimmeko edes joskus unohtaa itsemme ja toimia lähimmäistemme parhaaksi? Ja tehdä sen korottamatta itseämme? Voisimmeko uskoa saavamme, mitä rukoilemme?

Jeesus lupaa: ”Mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa.” (Joh. 14:13) Jeesuksen elämän päämäärä oli kirkastaa Jumalaa. Jos se on meidänkin päämäärämme, tahtomme yhtyy Hänen tahtoonsa ja rukouksemme kuullaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *