Rakentamassa rukoilevaa Suomea yli seurakuntarajojen

Kristus yhdistää ry on eri taustoista, kirkkokunnista ja tunnustuskunnista ponnistavien kristittyjen yhteisö, jonka tarkoituksena on toimia yhteistyöelimenä kristillisten seurakuntien ja järjestöjen välillä.

Haluamme vahvistaa uskovien yhteyttä yli seurakuntarajojen. Tavoitteemme on herättää uskovat rukoilemaan yhdessä keskinäisen kunnioituksen ja rakkauden ilmapiirissä ja näin rohkeasti pyytämään ja vastaanottamaan Jumalan siunauksia kansallemme. Näkymme on, että jokaisella olisi ainakin yksi esirukoilija ja joka paikkakunnalla ainakin yksi rukousryhmä.

Pyrimme vahvistamaan seurakuntien rukouselämää kouluttamalla, innostamalla ja rohkaisemalla.

Tutustu tästä sääntöihimme (pdf).

Kristus-päivät kokoavat Itä-Suomen rukoilemaan

Tärkeä osa toimintaamme on vuosittaisen, koko Itä-Suomea käsittävän rukoustapahtuman järjestäminen yhdessä tapahtumapaikkakunnan seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa. Itä-Suomen Kristus-päivissä on monipuolinen ohjelma: nimekkäitä puhujia, laadukasta musiikkia ja paljon yhteistä rukousta. Myös esirukouspalvelua ja sielunhoitoa on saatavilla.

Tähän mennessä rukoustapahtumamme on järjestetty Parikkalassa 2009, Punkaharjulla 2010, Savonlinnassa 2011, Parikkalassa 2012, Varkaudessa 2013, Kontiolahdella 2014, Kuhmossa 2015, Imatralla 2016, Juvalla 2017, Joensuussa 2018 ja Parikkalassa 2019.

Koronavuodet laittoivat tapahtumat tauolle 2020-luvulle tultaessa, mutta syksyllä 2022 käynnistelemme jatkoa Keski-Karjalan Kristus-päivä -tapahtumalla Kiteellä, ja vuodelle 2023 olemme kaavailleet jälleen isompaa tapahtumaa, jonka paikka tarkentuu kesällä 2022.

Tutustu tarkemmin yhdistyksemme historiaan täältä.

Rukouskoulutusta ja Sanan ja rukouksen iltoja

Yhdistyksemme toiminnan painopiste on rukoustyössä, jota haluamme elvyttää ja kehittää seurakunnissa ja yksityisten uskovien elämässä hengellisen elämän syventämiseksi.

Järjestämme rukouskoulutusta kerran tai kaksi vuodessa viikonloppukurssina joko rukoustapahtuman yhteydessä tai erikseen. Tarjoamme seurakunnille myös lyhyempiä rukouskoulutuksia, Sanan ja rukouksen iltoja sekä kirkkopyhiä, joihin voi saada yhdistyksestä saarnan pitäjän, yhdistyksen esittelyn ja opetusta rukouksesta sekä rukouspalvelusta.

Tuemme myös rukoustyötä toteuttamalla rukoukseen rohkaisevaa materiaalia. Julkaisemamme rukousta käsitteleviä kirjoja on tilattavissa näiltä verkkosivuiltamme. Ylläpitämällämme blogilla tahdomme rohkaista ystäviämme rukouksen maailmaan.

Siitä lähtien, kun saimme tästä kuulla, mekin olemme lakkaamatta rukoilleet teidän puolestanne ja pyytäneet, että te saisitte runsaasti hengellistä viisautta ja ymmärrystä ja tulisitte täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon. Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä. (Kol. 1:9-11)