Uudistuminen

Teksti: Helena Liukko | Kuva: Kerstin Riemer/Pixabay

Tätä kirjoitettaessa elämme parasta ruska-aikaa. Syksyn upeat värit hehkuvat ympärillämme. Jumala on luonut maailmaan paljon kauneutta. Syksyn loisto aivan kuin huutaa: Etkö sitä huomaa!

Pian lehtimetsä näyttää kuin kuolleelta, kun lehdet putoavat. Sitä se ei kuitenkaan ole, sillä uusi elämä kehittyy hiljaisuudessa ja kumpuaa keväällä voimalla esiin.

Syksy saa minut pohtimaan Raamatun lupausta: ”Sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan”. Ps. 103:5

Meillä on erilaisia aikoja elämässä. Joskus asiat vain etenevät omalla painollaan ja kaikki tuntuu helpolta. Usein kuitenkin erilaiset murheet täyttävät mielemme. Silloin tuntuu, että voimammekin häviää. Vaikeuksien kohdatessa voimme kadottaa elämänilomme ja -halumme. Kyselemme Jumalalta: ”Miksi, miksi?” Näihin kysymyksiin emme useinkaan saa vastausta, vaikka Jumalalla ne vastaukset ovat. Kaikki on lopulta Hänen käsissään ja johdatuksessaan. Kaikella on salattu tarkoitus. Joskus tulemme ne ymmärtämään, joskus emme. Yleensä se ymmärrys tulee vasta paljon myöhemmin.

Jumalan lupaukset Raamatussa antavat meille voimaa kestää koettelemuksissa. Voimme lukea, miten toisetkin ovat ahdistuneet, kyselleet, epäilleet ja silti turvautuneet Jumalaan, ja tuskassaankin kiittäneet, koska heillä on ollut luja luottamus Herran hyvyyteen.

Jos mekin luotamme, saamme kokea, että ahdistus kestää aikansa, mutta ajallaan tulee myös helpotus. Kun uskossa turvaamme Jumalaan, saamme kiittää jo etukäteen Hänen armostaan ja uskollisuudestaan. Hän ei jätä meitä tuskan ja pelon valtaan.

Jos tänään koet, että voimasi ovat lopussa ja elämä ahdistaa, jätä kaikki Jumalan käsiin, anna Hänelle kaikki valta elämässäsi. Silloin saat kokea, että tämä riisumisen aika koituu sinulle siunaukseksi. Jumalan on joskus riisuttava meitä omasta voimastamme ja omista kyvyistämme, jotta emme luottaisi itseemme vaan Häneen. Silloin tunnemme olevamme kuin sulkasadossa oleva kotka, joka ei kykene lentämään. Silloinkin saamme kiittää Jumalaa siitä, että Hän luo uutta ja parempaa. Niin kuin puu saa uudet lehdet ja kotka uudet sulat, mekin uudistumme Herramme hoidossa. Jeesuksen seurassa suuntaamme uuteen parempaan huomiseen, ja kerran Taivaan loistoon, joka ylittää moninkertaisesti kaiken ruskan kauneuden!

”Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.” Jes. 40:29-31