Oksina puun

Teksti: Esa Kosonen, Kristus yhdistää ry:n pj | Kuva: Bruno/Pixabay

Vietimme hiljattain 10.9. Keski-Karjalan Kristus-päivää Kiteellä Yhteisötalossa, jonka omistaa Kiteen Vapaaseurakunta. Tilat olivat mitä parhaimmat tällaiselle tapahtumalle. Palvelu pelasi hyvin ja oli laadukasta.

Tapahtuman aiheena oli ”Oksina puun”. Oikeastaan tuo puun-sana tulisi kirjoittaa tässä tilanteessa aina isolla alkukirjaimella, sillä se tarkoittaa Kristusta, maailman Vapahtajaa.

Sain olla paikalla koko rukoustapahtuman ajan, sillä toimin siinä koordinaattorina, minkä johdosta pidin useita neuvottelukokouksia ja jouduin tarkastamaan kaikkien asioiden sujuvuuden toteutuspäivään asti. Silloin sain jättää ohjauksen osaavien juontajien käsiin, jotka veivät tapahtumaa sujuvasti eteenpäin omien käsikirjoitustensa ja minuuttiaikataulunsa mukaan.

”Oksina puun” -tapahtuma meni odotetusti suunnitelmien mukaan, jopa yli odotusten, vaikka minuuttiaikataulu hiukan paukkui, mutta joka tilanteessa kuitenkin soveltaen sopivasti.

Yhteisötalossa viettämäni aika venyi hiukan pitkäksi, mutta siirtymäaikani, kello 18.00 kirkossa alkavaan Sanan ja rukouksen tilaisuuteen riitti kuitenkin niin, että ehdin hyvin toisten kanssa laulaa ylistyslauluja ja kuunnella mielenkiintoisia puheita.

Ennätin myös neuvotella kirkkoherra Markku Komulaisen kanssa omasta osuudestani, joka oli illan viimeinen ohjelmanumero.
Sydämeni oli täynnä kiitosta ja ylistystä Herralle hyvin sujuneesta päivästä ja antoisasta ohjelmasta.

Kirkossa pitämässäni lyhyessä puheessa sain kiittää ihanaa yleisöä ja kaikkia niitä, jotka olivat olleet mukana palvelemassa tapahtumaan osallistujia, valmistaessaan ja tarjoillessaan kaikille maukasta jauhelihasoppaa, sekä keittämässä kahvia, keräämässä kolehteja ja auttamassa autojen paikoituksissa.

Pidin tärkeänä niitä, jotka olivat jakamassa meille Sanaa, esittämässä lauluja ja musiikkia, sekä palvelemassa meitä rukouksillaan. Juontajien palvelutehtävä oli erityisen tärkeä, eikä suinkaan vähäisintä muiden tehtävien joukossa, sillä ilman heitä olisimme olleet kuin lampaat ilman paimenta.

Kiitos kaikille, joille se kuuluu ja ennen kaikkea kiitos ja ylistys Kolmiyhteiselle Jumalallemme, jonka kautta kaikki hyvä tulee jokaiselle, vaikka emme olisi itse sitä ansainneetkaan.

Jeesus sanoo sanassaan: Joh. 15:5. ”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään.”

Tähän uskoen ja luottaen toivon, että jokainen Jeesuksen oma tuottaisi runsaasti hyvää hedelmää, muistaen Jeesuksen ohjeistuksen: ”Ilman minua te ette saa aikaan mitään.”