Seiskää lujina – rohkaiskaa toisianne

Teksti: Helena Liukko | Kuva: César Rodríguez/Freeimages.com

”Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.” (Ef. 6:18.)

Meillä on edessämme uusi vuosi, uusi aika. Maailma ympärillämme on jatkuvassa muutoksessa. Aiemmin muutos usein merkitsi edistystä ja valoisampaa tulevaisuutta, toivon näkymiä. Nyt olemme aika hämmentyneitä siitä, mitä on edessä. Näyttää kuin synkät pilvet riippuisivat maailmamme yllä. Kysymyksiä on paljon ja vastauksia vähän.

Jumalan lapsina saamme kuitenkin luottaa Raamatun Sanaan. Vaikka kaikki muu ympärillämme järkkyy, Sana pysyy. Sana sanoo, että Jeesuksen omien ei tarvitse pelätä. Näytti miltä tahansa, kaikki on kuitenkin Jumalan käsissä. Hänen on nykyisyys ja tulevaisuus. Mikään ei tapahdu hänen sallimattaan. Hän varjelee omansa, jotka turvaavat häneen.

Meitä kehotetaan pysymään valveilla ja rukoilemaan. Meissä asuva Pyhä Henki on joka hetki yhteydessä Isään Jumalaan, joka on kaiken elämän voimakeskus. Meillä ei ole mitään hätää niin kauan kuin pidämme katseemme hänessä. Silloin suunta on selvillä, olemme matkalla Jumalan valtakuntaan, joka nyt on uskon varassa, mutta kerran tulee näkyväksi.

Erityisesti Sana kehottaa meitä rukoilemaan toisten uskovien puolesta. Olemme yhdessä matkalla ja riippuvaisia toinen toisistamme. Pidetään huolta, että jokainen pysyy mukana. Rohkaisun sana ja pienet rakkauden teot vahvistavat uskoamme hyvään Jumalaan. Ehkä hän jo pian tulee noutamaan omiaan.

”Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Seiskää lujina!” (Ef. 6:10,14.)

Siunausta alkavaan vuoteen 2017!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *