Pöpöjen hyökkäys

Teksti ja kuva: Eija Mertanen

Elämme juuri herkästi leviävien flunssatautien kulta-aikaa. Flunssapöpön voi saada melkein mistä vaan, jollei hautaudu yksin omaan pesäänsä ilman kontakteja ulkomaailmaan. No, kovin pitkään tällainen sulkeutuminen ei ole mahdollista ainakaan täällä kaupunkiympäristössä. Toisaalta pitkän päälle tarvitsemme terveeseen elämään laajan bakteerikannan, joka ei pysy yllä ilman kohtuullisia ulkomaailman kontakteja.

Kuinka tämä sitten liittyy kristityn elämään ja arkeen? Elämme aikaa, jolloin Raamatun sanaan nojautuvan henkilön elämään yritetään tartuttaa mitä haitallisimpia pöpöjä. Ihmiset, jotka eivät ole kokeneen Raamatun sanaan liittyvää voimaa, hyökkäävät omine sanoineen kimppuun kuin flunssapöpöparvi, yrittäen tulehduttaa terveen ja lujan uskon Jumalan sanaan. Jeesus viittaa tuohon voimaan: ”Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa (Mark.12:24)?” Myös Paavali muistuttaa asiasta: ”Sillä Jumalan valtakunta ei ole sanoissa, vaan voimassa (1. Kor.4:20).”

Törmään jatkuvasti muistutukseen siitä, että elämme sentään 2000-lukua. Nuo sinun vanhat periaatteesi eivät enää toimi. Tiede sitä ja tiede tätä. En yhtään väheksy tiedettä, mutta kannattaa muistaa, että tutkijatkin ovat vain ihmisiä ja heilläkin on erilaisia näkemyksiä asioista, joita tutkivat. Omalla kohdalla on kuitenkin pakko todeta, että sehän tässä Raamattu-uskossa on niin hienoa, kun se todella toimii niiltä osin kuin ymmärrän. Raamatun Jumalan apu on auttanut minua identiteettini kanssa, ihmissuhteissani, avioliitossani sekä kaikissa ulkoisissakin asioissa, vaikka kaiken maailman pöpöt ovat yrittäneet niitä tuhota. Aina apu ei ole ollut sellaista, kuin olen sen kenties kuvitellut olevan, mutta jälkikäteen ajatellen, Jumala on tiennyt tilanteeni ja toiminut omalta puoleltaan sen mukaisesti. Itsellä toimintatavat voivat useinkin olla hukassa.

Mutta siinä, että meitä yritetään hämmentää uskossamme ei ole mitään uutta. Kun tutkimme Raamattua ja historiaa, voimme todeta, että aina pöpöt ovat hyökänneet. Ihminen on aina pyrkinyt olemaan viisaampi kuin Jumala ja halunnut päättää kulloiseenkin elämäntilanteeseensa sopivista toimintatavoista halujensa mukaan. Jos tekee mieli naapurin vaimoa, taloa tai tavaraa, siihen on konstit keksitty. Jos ollaan sitä mieltä, että vammaiset, vanhukset ja muut yhteiskunnalle omasta mielestä hyödyttömät voitaisi raivata tieltä, niin sen eteen ollaan valmiita kehittelemään kaikki mahdolliset niin sanotusti hyväksyttävät syyt, jotka vielä naamioidaan inhimillisyyden vaatteella.

Mutta aivan niin kuin ihminen on aina ollut samanlainen, niin myös Jumala. Hän ja Hänen sanansa eivät muutu. Hän on määritellyt ihmiselle hyvän ja pahan sekä asumisen ja elämisen lainalaisuudet jo luomisessa. Jos ihminen pyrkii näitä muuttamaan, jälki voi olla tuhoisaa. Jumalan armo on myös muuttumaton. Se ei kysy ikää, sukupuolta, kansalaisuutta, terveydentilaa eikä mitään muutakaan ulkoista tekijää. Se kysyy vain:” Tahdotko?” Kun emme anna Jumalalle ohjeita lääkityksessä, saamme varmasti parhaan ehkäisevän sekä parantavan hoidon kaikkiin pöpöihin. Terveen bakteerikannan saamiseen ja säilyttämiseen tarvitsemme seurakuntayhteyden, joten hoidetaan toisiamme!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *