Nainen, Luojan lahja miehelle!

Teksti: Esa Kosonen | Kuva: Afonso Lima/Freeimages.com

1. Moos. 1: 27: Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. 28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: ”Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne.

Luodessaan aikojen alussa maan ja kaiken siinä olevan elollisen; kasvit ja monenlaiset eläimet, Jumala huomasi sen olevan sangen hyvää ja täydellistä.

Viimeiseksi Luoja loi miehen maan tomusta ja laittoi hänet viljelemään ja varjelemaan kaikkea luotujaan ja elämään paratiisin kauneuden keskellä. Vaikka kaikki näytti olevan hyvin täydellistä ja kaunista, tuntui kuitenkin siltä, että jotain vielä puuttui.

Jumala totesi, ettei ihmisen ollut hyvä olla yksin kaiken loiston, kauneuden ja täydellisyyden keskellä, sillä häneltä puuttui vielä jotain hyvin tärkeää.
Adam tunsi olevansa vailla jotakin hyvin tärkeää, jotakin, jota hän niin kaipasi rinnalleen sydämensä pohjasta.

Luoja näki Adamin kaipauksen ja päätti antaa hänelle sopivan avun ja siksi Hän loi aivan vihoviimeisenä luomistyönään hänelle naisen, joka sai nimekseen Eva.

Jumala lahjoitti Evan Adamin iloksi ja kumppaniksi, ja näin heistä tuli yhdessä täydellinen ihminen. He saivat täydentää toinen toistaan ja yhtyä yhdeksi lihaksi, ja elää onnellista elämää miehenä ja naisena toistensa seurassa, paratiisin ihanuudessa.

Miehen ja naisen luominen täydentämään toinen toistaan on Jumalan lahja myös luomakunnalle, ja siksi ”Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: ”Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne.”

Meillä nykyajan miehillä ja naisilla on syytä iloita toinen toisistamme vuoden jokaisena päivänä ja kiittäen ja ylistäen Kolmiyhteistä Jumalaamme, Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *