Leijona, jolla on päässään kruunu.

Jeesus tulee, oletko valmis?

Teksti: Tarja Kasurinen | Kuva: Thomas Wolter/Pixabay

Lapsena Jyväskylän kaduilla näin usein valopylväissä ilmoituksia, johon oli kuvattu Jeesus. Niissä luki: Jeesus tulee, oletko valmis. Nykyään en enää niitä näe. Itselläni ei lapsuudessa ollut uskovaista kotia, mutta kuitenkin tiesin, ketä kuvat esittivät ja mitä Jeesuksen tulemus merkitsisi. Se oli jo lapsen sydämelle Jumalan kutsua iankaikkiseen elämään. Sain ottaa Jeesuksen vastaan sydämeeni 18-vuotiaana. Sovituksen synneistäni. Pyhä Henki oli tehnyt minussa työtä ja käytti työvälineenä Jumalan tekemää ihmettä.

Pari vuotta aikaisemmin äitini oli tullut uskoon Jeesukseen. Jumala oli parantanut häneltä syöpäkasvaimen kristillisessä tilaisuudessa, missä hänen puolestaan rukoiltiin. Äidin kertomus herätti minut ymmärtämään, että on olemassa elävä Jumala, ja silloin minun kohdallani se kaikkein tärkein asia ei ollut kunnossa. Tärkeintä ihmiselle on saada syntinsä anteeksi. Synnit voi antaa anteeksi ainoastaan Jumalan oma synnitön Poika Jeesus Kristus, joka sovitti jokaisen ihmisen synnin Isän edessä ristillä ja sitä kautta ihmisellä on yhteys taivaalliseen Isään. Muuta tietä ei ole.

Nyt 40 vuotta myöhemmin mietin, että jos tietäisin Jeesuksen tulevan huomenna tai vuoden päästä tai kymmenen vuoden päästä, mitä tekisin nyt toisin? Onko arjessani jokin asia tällä hetkellä, joka ei kestä Kuninkaan katsetta? Jeesus antaa Ilmestyskirjan seurakunnille vakavia varoituksia. Tee parannus! Herää valvomaan! Vahvista niitä, jotka ovat kuolemaisillaan! Jos et valvo, minä tulen kuin varas, etkä sinä tiedä millä hetkellä MINÄ tulen luoksesi! Et ole kylmä etkä palava, olet penseä! Minä tulen äkisti!

Jeesuksen tahto on, että annamme aikaamme hänelle, maailmankaikkeuden Kuninkaalle! Hän haluaa viihdytellä meitä ja puhua sydämellemme asioista, jotka tarvitsevat muutosta. Pyhä Henki ei kävele tahtomme yli, mutta voimme antaa hänelle luvan tehdä Jumalan tahdon mukaista muutosta elämässämme. Anna elämäsi Jeesukselle.

Psalmi 107:13-15 (RK): Silloin he huusivat hädässään Herraa, ja hän pelasti heidät ahdingosta. Hän vei heidät ulos pimeydestä ja kuoleman varjosta ja katkaisi heidän kahleensa. Kiittäkööt he Herraa hänen armostaan ja hänen ihmeistään ihmislapsia kohtaan.