Jatkuvatko Kristus-päivät?

Teksti: Esa Kosonen, Kristus yhdistää ry:n pj | Kuva Kristus-päivästä Savonlinnasalista vuodelta 2011, Kristus yhdistää ry:n arkisto

Muistelen elämässäni ollutta tilannetta 15 vuotta sitten, jolloin sain olla viettämässä Suomen ensimmäistä Kristus-päivää Turku-hallissa noin 10 000 rukoilijan kanssa ja samassa paikassa uudelleen kuusi vuotta sitten, jolloin väkeä tapahtumassa oli lähes 7000.

Mielessäni on käynyt ajatus, olenko omalta osaltani tehnyt tätä rukoustyötä tähän mennessä tarpeeksi, että pääsisin jo lopettelemaan tai ainakin vähentämään omaa osuuttani tässä yhteisössä. Mietin sitä ja rukoilen käsi sydämelläni, kysyen Herralta, onko työni jo valmis, että voisin siirtää tehtäväni nuoremmille.

Iloitsen vuoden vaihteessa toteutunutta nuorennusleikkausta yhdistyksessämme, kun hallituksemme valitsi toiminnanjohtajaksi Tea Ikosen, joka on ottanut tarmokkaasti vastaan ne tehtävät, joita aiemmin itse hoitelin.

Tutustuin hiljattain Suomen ensimmäisen Kristus-päivän rukouskirjeeseen, jota Hannu Hatanpää ja Heidi Järvinen, olivat kirjoittaneet. Kiinnitin siinä huomiota erään väliotsikon alla olevaan kirjoitukseen:

”Näky koko maan kattavasta rukousverkostosta”
”Toivomme, että Kristus-päivä ja siihen liittyvä prosessi voisivat toimia laukaisualustana rukousherätykselle, yhdistää sukupolvia toimimaan aidosti yhdessä ja rohkaista uutta sukupolvea ottamaan todellista vastuuta.”

Tämä lausuma oli silloin ajankohtainen, on sitä vielä tänäkin päivänä ja tulee olemaan myös tulevaisuudessa. Se on Kristus-päivän kirkas näky siitä, että nuorempi sukupolvi ottaa vastuuta tästä tärkeästä työstä, yhdessä meidän vanhempien kanssa.

Meitä jokaista tarvitaan, sinua ja minua, ja myös eri seurakuntiin kuuluvia rukoilijoita, sillä tämä työ ei tule valmiiksi ennen Jeesuksen toista tulemusta.

Jeesus sanoo: ”Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.” (Joh. 9: 4.)

Hannu Hatanpää jatkaa saman otsikon alla: ”Suomen kansa tarvitsee hengellistä uudistumista, siksi tapahtuman sisällä tullaan toteuttamaan mm. yhteinen synnintunnustus ja -päästö ja rukous muutoksen puolesta. Tapahtuman suunnittelussa meitä on inspiroinut 2. Aik. 7:14: ”ja jos kansa nöyrtyy ja rukoilee, ja kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen ja teen sen maan jälleen terveeksi.”

Tässä on Hannu antanut meille hyvän esimerkin, jota meidänkin olisi hyvä käytännössä toteuttaa kokoontuessamme rukoilemaan yhdessä, kodeissamme, seurakunnissamme tai viettäessämme Kristus-päivää. Näin tehdessämme Jeesuksen sovintoveren voima puhdistaa meidän syntisen sydämemme ja poistaa sieltä esteet rukoilemiselle.

Olisiko nyt aika sinun ja minun kaivaa nämä Hannun opetukset naftaliinista ja ottaa käyttöön, että rukousherätys voisi jatkua, ja kattaa koko maamme ja kansamme, sillä ilman rukousherätystä olemme kuin aseettomat sotilaat vihollisen hyökätessä meidän asemiimme.

Mitä enemmän rukousta yhdessä, sitä enemmän saamme kokea myös voittoja vihollisestamme.

Iloitsen siitä, että rukoustyö jatkuu yhdistyksemme kautta ja saamme viettää tänä vuonna, jos Herra suo, Lappeenrannassa 14. rukoustapahtumaamme Lappeen kirkossa 2 päivä syyskuuta. Kristus-päivä Lappeenranta ja sen monipuolinen ohjelma alkaa kello 12.00 ja jatkuu vielä Majataloiltaohjelmalla kello 18.00 jälkeen samassa paikassa. Uskon, että Lappeen kirkko täyttyy rukoilijoista eri puolelta Itä- ja Kaakkois-Suomea ja ennen kaikkea Lappeenrannan seudulta.

Tapahtuman tunnus on: ”Ylistän Herraa” ja se aloitetaan Pekka Simojoen ylistyslaululla: ”Oi mikä riemu, kun yhdessä vietämme juhlaa…”

Muista rukouksin tapahtumaamme ja tule ystäviesi kanssa riemuitsemaan yhteisestä uskostamme Kristukseen ja levittämään yhdessä rukousherätystä koko Suomeen!