“Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina” (Ps. 121:8)

Teksti: Esa Kosonen:

Olen saanut elämässäni kokea usein Jumalan varjelusta ja apua lukuisissa vaaroissa ja ahdingoissa. Oletan, että kaikilla muillakin kristityillä on ollut tilanteita, jotka ovat vieneet heidät kokemaan erityisellä tavalla Jumalan varjelusta. Olisikin hyvin mielenkiintoista lukea näitä kertomuksia. Ne rohkaisisivat meitä muitakin kiittämään elävää Jumalaa siitä, ettei Hän nukkunutkaan silloin, kun olit hädässä vaarojen keskellä. Toivonkin, että lähettäisit omia rukousvastauksiasi sivuillamme olevan esirukouslomakkeen kautta.

Uskon kaikkien täpärien tilanteiden vievän meitä lähemmäksi Jumalaa ja rukoilemaan Häneltä enkeleitä oman ja läheistemme arkielämän keskelle. Pahoista tilanteista selviytyminen herättää meidät kiittämään ja ylistämään Jumalaa ihmeellisestä varjeluksesta. Esirukouksilla on merkittävä vaikutus moniin selviytymistarinoihimme, vaikka Jumalan toiminta niissä jääkin meille aina salaisuudeksi.

Apostoli Paavali kirjoittaa toisessa kirjeessään korinttilaisille 1:10-11: ”Tällaisesta kuolemanvaarasta hän pelasti meidät, ja niin hän pelastaa vastedeskin. Me luotamme siihen, että hän on pelastava meidät, kun tekin autatte meitä rukouksellanne. Näin nousee monista sydämistä kiitos Jumalalle siitä armosta, jota hän on osoittanut meitä kohtaan.”

Miettiessäni elämäni aikana läpikäymiäni vaaratilanteita, ihmettelen hiukan epäuskoisesti, kuinka olisi käynyt, jos ei enkelini olisikaan ennättänyt niihin varjelemaan. Kenties en olisi nyt tätä blogia kirjoittelemassa. On turha jossitella, sillä Jumala on nähnyt elämämme jo ennen syntymäämme, määritellyt sen tarkoituksen ja tehnyt siihen tarkan käsikirkoituksen. Minulla on monta “läheltäpiti”-tilannetta, joissa olen pelastunut sekunnin murto-osan tarkkuudella kuoleman vaarasta. Se on Jumalan armon matematiikkaa ja tarkkaa ajoitusta.

Vaarat tulevat ja menevät, mutta mitään ei tapahdu Jumalan sallimatta. Pahan voimilla ei ole sijaa Jeesukseen uskovien elämänkohtaloissa vaikka monesti näin luulemme. Hän, joka loi koko äärettömän universumin, hallitsee uskomattomalla tarkkuudella olemattoman pienten, nanometrin kokoisten solujen rakennetta. Mikään mahti maailmassa ei voi muuttaa niiden toimintaa tai luoda vastaavaa. Saamme Jumalan täydellisessä suojeluksessa rauhoittaa mielemme ja lakata jossittelemasta ja kylvämästä epäuskon siemeniä sydämemme puutarhaan. 2. Sam. 22:31: ”Jumalan ohjeet ovat täydelliset, Herran sana on kirkas ja puhdas. Kuin kilpi hän suojaa niitä, jotka hakevat hänestä turvaa.”

Hiljattain saimme olla armollisen Jumalamme hyvässä hoidossa Imatralla, Armon virta – Itä-Suomi rukoilee -tapahtumassamme Tainionkosken kirkossa. Siellä koin syvää rauhaa ja Pyhän Hengen läsnäoloa, ohjelman alkuminuuteista aivan loppupuolelle asti. Se olisi kuitenkin jäänyt minulta näkemättä ja kokematta, elleivät enkelit olisi olleet juuri oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan vajaa kaksi viikkoa ennen tapahtumaamme, käydessäni tankkausmatkalla Venäjän Värtsilässä. Takaisin tullessa oli jo pimeää. Ajellessani juuri ennen Haarajärven risteystä, huomasin sivutieltä tulevan auton ja uskoin sen pysähtyvän. Yllätyksekseni se kuitenkin ajoi täyttä vauhtia risteyksessä suoraan eteeni. Nopeuteni oli 80 km/h lähestyessäni risteystä ja tuntui aivan ihmeelliseltä, ettei autoni rysähtänyt suoraan helsinkiläisen nuoren miehen ajaman mustan Volvon kylkeen.

Jälleen sain jatkoaikaa elämälleni, ja siksi sain olla Imatralla Jumalan hyvässä hoidossa yhdessä runsaan osanottajajoukon kanssa ihmettelemässä, kuinka kaunis ja upea musiikki sekä puhujien syvälliset raamattuopetukset hoitivat meitä joka ikinen minuutti. Oli kokonaisuudessaan Jumalan suuri ihme, että kaikki meni hyvin ja Pyhä Henki teki siellä tehtävänsä ja paransi erään sairaan esirukouksen aikana.

Ef. 1:3: ”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa.”