Rohkaistu rukoilemaan!

Teksti: Esa Kosonen | Kuva: Pellinni/Freeimages.com

Oletko sinä joutunut joskus tilanteeseen, ettei rukous ole maistunut ja yhteys ylöspäin on muutenkin tuntunut väljähtyneeltä ja olet halunnut välttää yhteyttä toisten uskovien kanssa?

Ehkä silloin olet ajatellut, että olisi parempi painua piiloon ja lopettaa kaikki hengelliset yrittämiset, kun niistä ei tunnu saavan mitään apua, vaikka miten olet yrittänyt?

Ehkäpä siihen tilanteeseen olet kaivannut sielullesi virvoitusta kuin janoon nääntymäisillään oleva erämaan kulkija, joka tuntee olevansa voimiensa äärirajoilla etsiessään virvoittavia keitaita, joissa voisi sammuttaa polttavan janonsa.

Oletko ehkä silloin lähtenyt etsimään virvoittavia keitaita sieltä, missä hengellisten kokousten mainosvalot ovat vilkkuneet kirkkaimmin ja mainosteksteissä luvattu ihmeellisiä kokemuksia ja väkeviä tunnustekoja voimallisten profeettojen ja hengellisten gurujen välityksellä?

Onko siitä huolimatta elämäsi täynnä pettymyksiä, kun et olekaan kokenut luvattuja väristyksiä ja ihmeellisiä ilmestyksiä, ja niiden puuttumisten tähden sinut on vielä syyllistetty väärällä tavalla uskovaksi.

On hyvä muistaa Jeesuksen varoittavat sanat: ”’Täällä on Messias’, tai: ’Messias on tuolla’, älkää uskoko. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä niin, että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan”. Matt. 24:23-24.

Kaikkien näitten pettymysten keskellä Jeesus kutsuu sinua lempeästi: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” Matt. 11: 28.

Jeesus on ainut virvoittava elämän lähde silloin, kun kuivassa erämaassa kulkiessasi joudut etsimään vettä virkistyäksesi, että jaksaisit iloiten jatkaa matkaa kohti määränpäätäsi. Hän ei vaadi sinulta suorituksia, vaan rakastaa sinua juuri sellaisenaan, kuin olet, työn ja kuormien uuvuttamana.

Hänen seurassaan toteutuu Jesajan kirjassa oleva lupaus: ”Paljaille kukkuloille minä puhkaisen jokia, notkelmiin lähteitä. Autiomaan minä muutan vesilammikoiksi ja kuivan hietikon lähteiden maaksi.” Jes. 41:18.

Jeesuksen seurassa saat kokea, kuinka Hänen läheisyydessään saat uutta voimaa ja virvoitusta, niin että silloin sydämesi alkaa laulaa ylistystä Herralle Psalmin 104 sanoin.

”Ylistä Herraa, minun sieluni! Herra, minun Jumalani, miten suuri ja mahtava sinä olet! Sinun vaatteenasi on kirkkaus ja kunnia, valo ympäröi sinut kuin viitta”. Ps. 104:1-2

Juuri silloin, kun olet kuivassa erämaassa, Jumala opettaa siellä sinua etsimään Raamattuun kätkettyjä lupauksia, jotka antavat piristysruiskeen tavoin potkua päivääsi ja iloa uskonelämääsi päivän matkan kerrallaan.

Raamatun lupauksiin luottaen saat Jumalan Sanasta voimaa rohkaistua rukoilemaan luottavaisin mielin ja elämään onnellisena elämäsi jokaisen päivän!

Ps. 146: 5. ”Onnellinen se, jonka auttaja on Jaakobin Jumala, onnellinen se, joka turvaa Herraan, Jumalaansa.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *