Jumalan virrassa

Teksti: Eija Mertanen

Saimme viettää 1.10.2016 yhteistä juhlaa ympäri Itä-Suomea saapuneiden rukouksen ystävien kanssa Imatralla, minulle rakkaassa Tainionkosken kirkossa. Armon virta -teeman ympärillä olimme ajan virrassa, ylistyksen virrassa ja Hengen virrassa. Ja totta tosiaan, Vuoksen inspiroimat aiheet antoivat meille juuri sitä, mitä me jokainen tarvitsemme, uutta virtaa Jumalalta.

Shiryah-yhtye

Avajaistilaisuuden monipuoliset puheet ja laulut kuljettivat meitä lähemmäs Jeesusta sekä toinen toisiamme hengellisistä taustoista riippumatta. Kirkkoherra Arto Marttisen peilaus ajanvirtaan, joka ulottuu syvimmillekin vesille, helluntaiseurakunnan pastori Petri Melanderin tarttuminen Jeesuksen rukoukseen että he yhtä olisivat ja piispa Seppo Häkkisen pohdinta aidoimmasta rukouksesta aloittivat ponnekkaasti päivän. Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtajan sijasta kuulimme työntekijä Panu Pitkäsen välittämän tervehdyksen yhdistykseltä ja Agape Europesta saimme kuvaesityksen. Kristus yhdistää ry:n puheenjohtaja Esa Kosonen piti katsauksen rukoustapahtumien historiaan. Antoisat puheenvuorot kruunasi upea musiikki, joka vei päivää sujuvasti eteenpäin.

Akasia-kuoro

Ylistyksen virrassa -konsertilla oli todella osuva nimi. Ylistys soljui ajoittain suvantopaikoilla ja toisinaan kohosi valtavaksi kosken pauhuksi. Tuikkasen perheyhtyeen kappale, We Are Goin’ Home, jäi ansaitusti mieleen Heidin loistavan ’trumpetti-soolon’ ja tarttuvan toiston ansiosta. Shiryah lauloi lähes taivaallisissa ja ylistyksen pauhu enteili suuren taivaallisen kuoron laulantaa. Akasian Kohottakaa huuto sai yleisönkin aivan villiintymään. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä Sound of Faith. Heidän kappaleensa Tie, totuus ja elämä puhutteli itseäni erityisesti. Olen etuoikeutettu, kun saan olla imatralaisessa hengellisen musiikin ilmapiirissä.

Panu Pitkäsen Hengen virrassa raamattutunnista mieleen painui ajatus siitä, että Jumalan unelma on meidän kaikkien oleminen Jumalan virrassa. Että siirrämme eteenpäin sitä hyvää, mitä olemme Jumalalta saaneet. Kysyn itseltäni: ”Virtaako Jumalan armo minun lävitseni?”

Tapahtuman päätilaisuus aloitettiin opettelemalla Kaisa Tuikkasen uusi, Taivaalliselta Isältä saatu laulu, Armovirta.

Sound of Faith

Ilkka Rytilahden puheenvuorossa minua erityisesti viehätti tuore esitystapa Jeesuksen sovitustyöstä. Jeesus on meidän syntiemme loppusijoituspaikka. Kaatopaikkarakentamistakin opettaneena tämä jäi hyvin mieleen. Jeesus jätti meille mallin kaivata jatkuvasti Isän läsnäoloon ja viipyä siinä mahdollisimman usein.

Lähetyskentillä pitkään toimineen Seija Uimosen puheesta poimin ajatuksen, että Jumala ei vastaa rukouksiimme meidän vahingoksemme, vaikka me emme aina ymmärrä Hänen aikataulujaan ja tapojaan.

Ja totta kai, tilaisuuksissa rukoiltiin. Tapahtumassa oli mahdollisuus myös henkilökohtaiseen rukous- ja sielunhoitopalveluun.

Tilaisuuden lopuksi rukoustapahtumien viestikapula annettiin Juvan tapahtumajärjestäjille.

Sain todella virtaa Jumalalta. Jeesuksen lupaus yhteyden merkityksestä täyttyi. Yhteys rakentaa ja vahvistaa.