Piirroskuva, jossa kolme lasta kinastelee keskenään.

Isoveli

Teksti: Helena Liukko | Kuva: Pixabay

Olen ainoa lapsi. Kerran tulin äidin luo tärkeän pyynnön kanssa: ”Äiti, haluaisin että minulla olisi isoveli.” En muista, mitä äiti vastasi, väitti kai mahdottomaksi.

Mutta jostain syystä tuo pyyntö on jäänyt mieleeni. Se oli lapsen harras toivomus. Jäi kuulematta mitä oli pyynnön taustalla. Jäi kertomatta, että meillä jokaisella on yksi isoveli, Jeesus, joka on se kaikkein parhain.

Isoveli suojelee ja pitää huolta

Ehkä pieni yksinäinen tyttö joskus koki turvattomuutta. Silloin kaipasi vierelläkulkijaa, joka olisi jotain enemmän, johon voisi luottaa ja katsoa ihaillen ylöspäin.

Vaikka meillä ei olisi tällaista ihmistä, meillä kaikilla on mahdollisuus tulla Jeesuksen ystäviksi. Hän on uskollinen ja luotettava, Hän kulkee vierellämme joka hetki. Hän jaksaa kuunnella murheitamme eikä väheksy niitä. Hän pitää meistä huolta tämän elämän asioissa ja vie kerran perille Isänsä luo. Ja Hän kutsuu itseään veljeksemme. (Matt. 6:25–34, Ps. 91.)

Isoveli valvoo

Raamattu sanoo, että Herran silmä valvoo niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet Hänelle. Jumala tietää omiensa joka askeleen. Hän tietää myös ajatuksemme. Hänelle ei ole yhdentekevää, mitä meille kuuluu.

Kun Jeesus valvoo meitä, se ei ole pahantahtoista vahtimista vaan Hyvän Paimenen huolenpitoa. Hän haluaa, ettemme eksy väärille teille ja loukkaa itseämme. Hän ohjaa meitä, niin ettei meiltä mitään puutu. (Ps. 23.)

Isoveli puolustaa

Tiedämme, että kun tämä elämä päättyy, joudumme tuomiolle teoistamme. Meistä kukaan ei ole elänyt täysin Jumalan tahdon mukaan, eikä meillä ole mitään, millä voisimme puolustaa itseämme.

Mutta meillä on Puolustaja. Jeesus veljemme on ottanut kantaakseen meidän rikoksemme ja kärsinyt rangaistuksen puolestamme. Vain Hänen ansiostaan voimme päästä vapaaksi ja saamme osan perinnöstä, iankaikkisen ilon Isämme luona. (Room 5:8, 9, Room. 8:17.)

On suuri onni jo täällä ajassa, kun meidän Jumalan lapsina ei tarvitse ”elää kuin viimeistä päivää”, yrittää ottaa kaikkea irti tästä maallisesta elämästä, sillä tiedämme, että elämä jatkuu ajan rajan toisella puolen ja tulee vain paremmaksi. Ei ole tarvetta aina puolustaa omaa etua, vaan voimme nähdä myös lähimmäisten tarpeet ja olla veljinä ja sisarina toisillemme.

Siunausta kesääsi!
Jatketaan Jeesuksen seurassa!