Hyvää joulua ja siunattua alkavaa vuotta 2018!

“Joulupuu on rakennettu, Joulu on jo ovella, namusia ripustettu ompi kuusen oksilla.”

Näin lauletaan joka vuosi Suomen kirkoissa lukuisissa joululaulu-tilaisuuksissa. Tätä iloista ja paljon kertovaa joululaulua lauletaan myös Suomen kodeissa, varsinkin silloin, kun läsnä on pieniä lapsia, tai vanhemmat ihmiset haluavat muistella lapsuusajan joulujaan.

Nykyaikana puhututtaa ihmisten pahoinvointi kaiken hyvinvoinnin keskellä. Monet vanhemmat yrittävät löytää markkinahumusta jouluiloa lapsilleen ja itselleen.

Tässä kauniissa joululaulussa ei mainita kauppakeskusten tarjoamasta krääsästä, vaan siinä kiitetään kalleimmasta Joululahjasta, Jeesuksesta, jonka Jumala antoi syntyä ensimmäisenä jouluna Betlehemin seimeen koko maailman Vapahtajaksi.

Tosin vaihtaisin kolmanteen säkeistöön yhden sanan: …kun sä tulit vieraaksemme koteihimme, paras joululahjamme. Jeesus ei haluasi tulla koteihimme vain vieraaksi, vaan asumaan aina meidän sydämissämme.

Kun me itse olemme saaneet sydämiimme maailman kalleimman lahjan, – Jeesuksen, Hän tahtoisi meidän vievän tätä ilosanomaa myös eteenpäin rakkaillemme ja läheisillemme, sanoin ja teoin, että kaikki maailman ihmiset voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen ja ottaisivat Hänet sydämiinsä.

Erikoisesti tämän joulun aikana tahtoisin muistuttaa itseäni ja sinua rakas ystäväni siitä, että miettisimme, kuinka me voisimme auttaa jotain ihmistä ja tehdä hänen joulunsa kauniiksi. Hänen joka asuu meidän naapurissamme, tai kauempana, joka työn, sairauden, vanhuuden, tai muun syyn tähden kaipaisi apuamme! Ehkä joku odottaa, vaikka ei itse tohtisi pyytää apua, että pääsisi käymään kaupassa, apteekissa, kirkossa, tai haluaisi muuten vain jonkun käyvän juttelemassa hänen kanssaan. Näin jotakin ihmistä auttaen, minä ja sinä voisimme viedä sanoittakin hänelle sitä jouluiloa ja valoa, mitä Vapahtajamme on maailmaan tullessaan tarkoittanut meidän vievän läheisillemme.

Kaiken kiireen keskellä meidän ei tule unohtaa myöskään esirukousta läheistemme puolesta, sillä silloin saamme avuksemme Jeesuksen lähettämän Pyhän Hengen, joka toimii salatulla tavalla esirukouskohteittemme elämässä.

Vanha sanonta 500-luvulla syntyneessä benediktiiniläissääntökunnassa eläneitten munkkien tunnuslauseena oli ”Ora et labora!”, ”Rukoile ja tee työtä!”. Vanha suomalainen sovellus tästä oikeasta kristityn elämänasenteesta on ollut sanonta ”Käsi aurassa, sydän taivaassa!”

Tästä maailman ihanimmasta asiasta, – uskosta Jeesukseen, saamme kiittää Taivaallista Isäämme ja hiljentyä perheemme kanssa joulun viettoon!

Toivotan sinulle ja perheellesi jouluiloa ja rauhaa rakas ystävä!

Esa Kosonen Kristus yhdistää ry:n pj