Hyvää Joulua, rukoileva ystävä!

Joulu lähestyy huimaa vauhtia. Varttuneena emme ehkä odota joulua niin suurella innolla, kuin silloin, kun olimme pieniä lapsia.

Joulun tärkein sisältö ei ole meille enää lahjojen odotusta, ja siksi voimme hiljentyä oikean Joulun sanoman äärelle ihmettelemään Jumalan suurta Rakkautta, josta saamme olla osallisia.

Vanhassa Testamentissa ennustettiin jo kauan aikaa sitten maailmaan syntyvästä Messiaasta, josta saamme lukea mm. Jesaja 9.

Jes. 9:5 ”Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.”

Pekka Ruuskan laulamassa joululaulussa: ”Suutari ja vieras mies”, kohtaamme toisenlaisen Joulun Lapsen, joka tulee keskellemme ilman näkyviä tunnuksia ja päässään olevaa kimaltelevaa kruunua. Siinä saamme tutustua Joulun Lapsen monesti niin huomaamattomaan vierailuun kodeissamme.

Kannattaa keskittyä kuuntelemaan Pekka Ruuskan laulamaa joululaulua, kuinka sen lopussa suutari oli ihmetellyt sitä, ettei Mestari ollutkaan vieraillut hänen kodissaan lupauksesta huolimatta. Hänen majansa ovi oli käynyt joulun alla kolme kertaa, mutta odotettua vierasta ei vain ollut näkynyt. Viimein, kun suutari oli kysynyt syytä Mestarilta, hän oli saanut vastauksen: ”Olin luonas tänään kolmasti,…”

Näin mekin voimme tänä joulun aikana, ja myös vuoden jokaisena päivänä päästä palvelemaan huomaamattamme Mestaria, kohdatessamme ja palvellessamme puutteessa olevia lähimmäisiämme arjen keskellä.

Iloista ja rauhallista Vapahtajamme syntymäjuhlaa!
Esa Kosonen
Kristus yhdistää ry:n pj